Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η GM ανακοίνωσε την υποστήριξη του Siri στα οχήματα της

Η General Motors θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα ενσωματώσει σχετικά σύντομα το Siri της Apple στα οχήματα της. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από τις αρχές του νέου έτους τα μοντέλα Chevrolet Spark (1LT, 2LT) και Sonic LTZ και RS θα δίνουν την δυνατότητα στους κατόχους iPhone 4S και 5 να συνδέουν τις συσκευές τους με το σύστημα Chevrolet Mylink.

Οι οδηγοί των μοντέλων Spark και Sonic θα μπορούν έτσι να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο στην λειτουργία «Eyes Free», η οποία θα τους επιτρέπει να αλληλεπιδρούν με την συσκευή τους χρησιμοποιώντας απλά την φωνή τους, με την οθόνη να παραμένει σβηστή. Η ανακοίνωση δεν αναφέρει τίποτε σχετικά με πιθανή υποστήριξη του iPad.
Η σύνδεση του κινητού με το MyLink επιτυγχάνεται μέσω Bluetooth και θα δίνει την δυνατότητα στους οδηγούς μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι να πραγματοποιούν κλήσεις, να διαβάζουν το ημερολόγιο τους, να προσθέτουν ραντεβού, να παίζουν τραγούδια από το iPhone τους, ακόμα και να ακούν και να γράφουν μηνύματα.
Όλα αυτά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος των αυτοκινήτων, ενώ έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι και τα μάτια τους στον δρόμο, για αυτόν τον λόγο άλλωστε όσο η συσκευή τους χρησιμοποιεί την λειτουργία «Eyes Free» δεν θα υποστηρίζονται πιο πολύπλοκες διεργασίες όπως το άνοιγμα μιας ιστοσελίδας.
«Λέει πολλά για την δέσμευση μας στους πελάτες μας το ότι η Chevrolet ανακοίνωσε πως η δυνατότητα Siri μέσω του Eyes Free θα είναι διαθέσιμη στο Spark και το Sonic πολύ πριν από άλλες πολυτελές μάρκες» δήλωσε η διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρείας για μικρά αυτοκίνητα, Christy Landy. «Προτεραιότητα μας είναι η ασφαλής, εύκολη, αξιόπιστη και φορητή συνδεσιμότητα, και το Siri συμπληρώνει τις υπάρχουσες δυνατότητες του MyLink, συμβάλλοντας έτσι στην προσφορά μιας απίστευτης οδηγικής εμπειρίας».
Εκτός από την GM και άλλοι κατασκευαστές, όπως η Audi, η BMW, η Honda, η Mercedes-Benz, και η Toyota, έχουν ήδη επιβεβαιώσει πως θα ενσωματώσουν το Siri σε μελλοντικές εκδόσεις των ηλεκτρονικών συστημάτων των οχημάτων τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top