Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Το iOS ξεπέρασε το Android στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η εταιρία Kantar Worldpanel ComTech δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας που διήρκεσε δώδεκα εβδομάδες και αφορά τα μερίδια του iOS και του Android στην αμερικανική αγορά κινητών τηλεφώνων. Αυτά δείχνουν πως το iOS κατέχει το 48,1% της αγοράς ξεπερνώντας το 46,7% του μεριδίου του Android.

Η επιτυχία της Apple, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Kantar, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κυκλοφορία του νέου iPhone 5 τονίζοντας το γεγονός ότι η τελευταία φορά που το iOS ξεπέρασε το Android ήταν όταν κυκλοφόρησε το iPhone 4S. Με την έρευνα της Kantar να τελειώνει στις 28 Οκτωβρίου και το iPhone 5 να κυκλοφορεί στα τέλη Σεπτεμβρίου η νέα συσκευή της Apple επηρέασε τα αποτελέσματα της έρευνας για διάστημα μόνο ενός μήνα.
Η Kantar δεν έκανε κάποια ανακοίνωση για το πόσες συσκευές iPhone 5 πουλήθηκαν, όμως δήλωσε πως το 62 τις εκατό των κατόχων iPhone 5 στην Αμερική έχουν ήδη στην κατοχή τους και μία παλαιότερη συσκευή iPhone. Μάλιστα η εταιρία αποκάλυψε πως το 13% των κατόχων Android και το 6% των κατόχων Blackberry αποφάσισαν να στραφούν στο iOS.
Στις υπόλοιπες αγορές φαίνεται η πρωτιά ανήκει ακόμα στο Android. Την ίδια περίοδο στην Γερμανία, το λειτουργικό της Google κατείχε το 73.9% της αγοράς ενώ στην Ισπανία το 81.7%. Η έρευνα της Kantar δημοσιεύθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα από την έρευνα της IDC που έδειχνε ότι το Android κατέχει το 75% της παγκόσμιας αγοράς τη στιγμή που το iOS καταλαμβάνει μόλις το 14,9%.
Η Apple εμφανίζεται κερδισμένη και όσον αφορά την αφοσίωση των πελατών της, αφού σε ποσοστό 92% ένας κάτοχος παλαιότερου iPhone θα αναβαθμίσει σε επόμενο κινητό της Apple με την πρώτη ευκαιρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top