Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Το Microsoft Security Essentials έχασε την πιστοποίηση AV-Test

Το πρόγραμμα ασφαλείας τής Microsoft, Security Essentials, την τελευταία διετία ήταν μεταξύ των αξιόπιστων δωρεάνεφαρμογών για την ασφάλεια των υπολογιστών με Windows και είχε ικανοποιητικές επιδόσεις.


Στις τελευταίες όμως δοκιμές των AV-TEST labs, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε Windows 7, το MSE δεν τα πήγε καλά και έχασε την πιστοποίησή του από τα εργαστήρια, τα τεστ των οποίων είναι σημείο αναφοράς για την αγορά τωνantimalware προγραμμάτων.

Στον τομέα της ευχρηστίας, το Security Essentials τα πήγε πολύ καλά, αφού κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία 5,5/6, αλλά η αποτελεσματικότητά του στην αξιολόγηση “zero-day protection“, δηλαδή στην προστασία από απειλές που δεν είναι ήδη γνωστές, ήταν μόλις στο 64% και απέσπασε βαθμολογία 1,5/6, ενώ ο μέσος όρος του ανταγωνισμού είναι στο 89%. Πάντως, τις γνωστές απειλές τις ανίχνευσε σε ποσοστό 100%, όπως και όλα τα άλλα προγράμματα που συμμετείχαν.

Δυσκολίες αντιμετώπισε και στην αφαίρεση απειλών που είχε ήδη ανιχνεύσει πως υπάρχουν, όταν αυτές είχαν κάνει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα. Η συνολική επίδοσή του πάντως στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν καλή, αποσπώντας 3,5/6, αξιολόγηση που είναι λιγο πάνω από το μέσο όρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top