Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αποχωρεί από τη Microsoft ο Steven Sinofsky

Με μια ξαφνική ανακοίνωση η Microsoft γνωστοποίησε την αποχώρηση του προέδρου του τμήματος Windows, Steven Sinofsky και την αντικατάσταση του από δυο άλλα στελέχη της εταιρείας.
Η αναχώρηση ανακοινώνεται λίγες μόνο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία των Windows 8 και του Surface. Η απόφαση σύμφωνα με την εταιρεία είναι αμοιβαία, πληροφορίες του AllThingsD όμως αναφέρουν πως πάρθηκε λόγω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ του Sinofsky και άλλων στελεχών.
Ο Sinofsky ξεκίνησε στη Microsoft το 1989 ως μηχανικός σχεδιασμός λογισμικού και το 2009 ανέλαβε τον έλεγχο του τμήματος των Windows της εταιρείας.
Μετά την κυκλοφορία των Windows Vista καθοδήγησε την ανάπτυξη των Windows 7 και των Windows 8, τα οποία έλαβαν αρκετά θετικές κριτικές από τους καταναλωτές.
Από σήμερα τη θέση του ως επικεφαλής του τμήματος υλικού και λογισμικού των Windows θα αναλάβει η Julie Larson-Green ενώ η Tami Reller, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας και υπεύθυνος μάρκετινγκ, θα αναλάβει την προώθηση του λειτουργικού όσον αφορά στις επιχειρήσεις.
Σε δελτίο Τύπου ο Steve Ballmer εξήρε το έργο του Sinofsky.
«Είμαι ευγνώμον για τα πολλά χρόνια εργασίας που προσέφερε ο Steven στην εταιρεία» δήλωσε, ενώ ο ίδιος ο Sinofsky είπε πως «είμαι ταπεινωμένος από τον επαγγελματισμό και τη γενναιοδωρία όλων καθώς είχα την τύχη να συνεργαστώ με αυτήν την τρομερή εταιρεία».
Η αποχώρηση του Sinofsky παρομοιάζεται από αρκετούς με την πρόσφατη αποχώρηση του Scott Forstall από το τμήμα iOS της Apple.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top