Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ο Richard Williamson απομακρύνεται από την Apple

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών της Apple, ο αντιπρόεδρος της Apple, Eddy Cue πήρε την απόφαση να απομακρύνει το Richard Williamson, ο οποίος επέβλεπε το τμήμα ανάπτυξης χαρτών της εταιρίας.

Η αποκάλυψη έγινε στο Bloomberg από ανθρώπους που γνωρίζουν τη συγκεκριμένη κίνηση και δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα.
Με την κυκλοφορία του iOS 6 η Apple αντικατέστησε τους Google Maps στις συσκευές της με τους δικούς της «Apple Maps», στους οποίους παρέχει πληροφορίες η γνωστή εταιρία GPS συστημάτων TomTom.
Αν και το περιβάλλον της εφαρμογής είναι αισθητά βελτιωμένο από την πρώτη κυκλοφορία του, τα δεδομένα για πολλές περιοχές, ειδικά εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι λανθασμένα, με τα κυριότερα λάθη να έχουν γίνει σε ονόματα πόλεων, στο σχεδιασμό των οδικών δικτύων και στις δρομολογήσεις, ενώ πολλές πληροφορίες είναι λανθασμένες ή απλάανύπαρκτες.
Ο κακός σχεδιασμός των Apple Maps αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα του iOS 6, αν και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν δείχνουν κάποια σημαντική επιρροή στις πωλήσεις, παρά μόνο στο κύρος της εταιρίας.
Το Bloomberg υποστηρίζει πως ο Cue στρέφεται σε εξωτερικούς συνεργάτες για να δώσει λύση στο πρόβλημα και σκοπεύει να πιέσει την TomTom να βελτιώσει τα δεδομένα που παρέχει στην υπηρεσία της Apple.
H Apple ξεκάθαρα προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί από τις εφαρμογές της Google, όμως η πρώτη προσπάθεια της δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και η απόλυση του Williamson είναι για πολλούς μια έμμεση παραδοχή της κατάστασης.
Την ίδια στιγμή η Google σύμφωνα με παλαιότερες διαρροές ετοιμάζει δική της εφαρμογή για τους χάρτες της, η οποία βρίσκεται στα τελευταία στάδια των δοκιμών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top