Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Το Samsung Chromebook έρχεται στην Ελλάδα

Η Samsung Hellas σε εκδήλωση που πραγματοποίησε για δημοσιογράφους ανακοίνωσε πως η νέα συσκευή της Google και της Samsung, το Chromebook XE303 θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Με πάχος που δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά και βάρος 1,1 κιλό, το Chromebook διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών ανάλυσης 1366×768 και χρησιμοποιεί διπύρηνο επεξεργαστή Exynos A-15, 2GB μνήμης RAM, δίσκο SSD χωρητικότητας 16GB, θύρες USB 2.0, USB 3.0 και HDMI, τεχνολογία Bluetooth 3.0 ενώ με την αγορά του οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν 100GB δωρεάν χώρο στην cloud υπηρεσία της Google, το Google Drive.
Η κύρια διαφορά του Chromebook με τους άλλους φορητούς υπολογιστές είναι πως χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Chrome OS. Το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα βασίζεται στο γνωστό browser της Google και λειτουργεί μόνο μέσω του διαδικτύου.
Δηλαδή μέσω web-apps σχεδιασμένες ειδικά για εφαρμογές όπως επεξεργασία κειμένου και φωτογραφιών, κοινωνική δικτύωση, παιχνίδια και σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χρήση. Αυτό όμως ταυτόχρονα σημαίνει πως δεν υποστηρίζεται η εγκατάσταση και χρήση εφαρμογών Windows.
Η Samsung δεν ανακοίνωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά ούτε και την τιμή της συσκευής στην ελληνική αγορά, η οποία στο εξωτερικό αγγίζει τα 250 δολάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top