Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Το 50% στην αγορά των εφαρμογών ελέγχουν 25 εταιρείες

Η τεράστια αύξηση στις πωλήσεις των smartphones τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει μία ακμάζουσα αγορά εφαρμογών με κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μόνο η Apple, ισχυρίζεται πως έχουν ανοίξει περίπου 300.000 θέσεις εργασίας εξαιτίας της και η ίδια έχει πληρώσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια σε κατασκευαστές εφαρμογών.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί έχουν σαν αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο για τους, νέους και με χαμηλό μπάτζετ, προγραμματιστές να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρίες.
Αυτό δείχνει και η έρευνα της GigaOM, που έβγαλε το συμπέρασμα ότι το 50% της συγκεκριμένης αγοράς ελέγχεται από μόλις 25 πολύ γνωστές εταιρείες.
Η έρευνα της GigaOM αφορά τις δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες, iOS και Android, και όπως φαίνεται συμφωνούν με στοιχεία του στατιστικού site, Canalys, που στις 20 πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, 25 κατασκευαστές εφαρμογών στις δύο πλατφόρμες έβγαλαν κέρδη που αγγίζουν τα 60 εκατομμύρια δολάρια.
Από τις απαντήσεις των κατασκευαστών, που έλαβε η GigaOM, περισσότερο από το 50% δήλωσε πως κερδίζει λιγότερα από 500 δολάρια σε μηνιαία βάση, επίσης οι περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν πως η ανάπτυξη εφαρμογών δεν είναι η κύρια απασχόλησή τους ενώ μόλις ένα 5% κερδίζει περισσότερα από 20.000 δολάρια.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1027.jpeg
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1114.jpeg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top