Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η διαμάχη της Apple με τη Microsoft

Μετά την απόρριψη της αναβαθμισμένης έκδοσης της εφαρμογής του SkyDrive για το iOS, η κόντρα μεταξύ Apple και Microsoft συνεχίζεται, με τη διαφωνία αυτή τη φορά να έχει να κάνει με τα ποσοστά των εσόδων από την κυκλοφορία του Office στην πλατφόρμα της πρώτης.

Η επικείμενη κυκλοφορία του Office για το iOS, όπως φαίνεται θα γράψει άλλο ένα επεισόδιο στη σειρά προστριβών μεταξύ των δύο εταιριών. Η Microsoft θεωρεί πως το ποσοστό του 30%, που θέτει η Apple σαν παρακράτηση για κάθε συνδρομή που θα πραγματοποιείται από αυτήν, είναι πολύ υψηλό και πρότεινε την μείωσή του. Η Apple δε φαίνεται να συμβιβάζεται με αυτή την ιδέα και εμμένει στην θέση της, αφού οι «έχουμε δημιουργήσει τους κανόνες ώστε να είναι δίκαιοι και ίδιοι για όλους. Οι δωρεάν εφαρμογές διανέμονται δωρεάν και οι επί πληρωμή εφαρμογές παρέχουν ένα ποσοστό επί των πωλήσεων στην Apple».
Το πακέτο του Office αποτελούσε πάντα μεγάλη πηγή εσόδων για την Microsoft και η είσοδος του στην πλατφόρμα της Apple θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις του. Στην περίπτωση, μάλιστα, του Office 365 οι άδειες που θα πωλούνται από το iOS δε θα είναι απλά ένα κλειδί ενεργοποίησης για την συγκεκριμένη κινητή συσκευή αλλά και θα παρέχει πλήρη πρόσβαση και από το σταθερό υπολογιστή.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1133.jpeg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top