Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η επέλαση των ρομπότ

Ρομπότ που περπατούν, κολυμπούν και μιλούν θα παρουσιαστούν αύριο σε μια διαδραστική έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Με τίτλο «Η Επέλαση των Ρομπότ», η έκθεση δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να μυηθούν στις βασικές αρχές της ρομποτικής, μέσα από εκθέματα, παρουσιάσεις, επιδείξεις πειραμάτων, ομιλία, αλλά και διάδραση με τα ίδια τα ρομπότ!
Ανάμεσα στα ρομπότ που θα εκτίθενται, περιλαμβάνονται ψάρια που εξομοιώνουν τα αληθινά, ανθρωποειδή ρομπότ που μιλούν, ρομπότ-έντομα που κινούνται με μικροδονήσεις, διαστημικά ρομπότ αλλά και μηχανές που ανταποκρίνονται σε ήχους και ακολουθούν τους επισκέπτες!
Σταρ της έκθεσης, ο θρυλικός R2D2 από τον «Πόλεμο των Άστρων»! Πίσω από τις ρομποτικές εφαρμογές βρίσκεται το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και η Ελληνική Πύλη Ρομποτικής.
Στο πλαίσιο της αυριανής εκδήλωσης θα γίνουν, επίσης, παρουσίαση ρομποτικής για αρχάριους, επιδείξεις πειραμάτων, αλλά και ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Ευάγγελου Παπαδόπουλου με τίτλο «Η άνοιξη της ρομποτικής».
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1173.jpeg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top