Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Το μέλλον στο χειρισμό των συσκευών

Η Leap Motion είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών από το 2010. Ιδρυτής και CEO της είναι ο Michael Buckwald και πρόεδρος της ο Andy Miller, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Apple.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο ένα βίντεο στο YouΤube στο οποίο παρουσιάζει μία νέα πρόταση στον τομέα ελέγχου των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία φέρει επίσης το όνομα «Leap Motion».
Το συγκεκριμένο βίντεο έχει ήδη ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια views και παρουσιάζει μία συσκευή με πολύ μεγάλη απόκριση, που χωρίς την χρήση πληκτρολογίου, mouse ή οθόνης αφής δίνει τη δυνατότητα ελέγχου ενός υπολογιστή.
Το Leap Motion βασίζεται στη λογική του Kinect της Microsoft και σύμφωνα με τους δημιουργούς του είναι «έως και 200 φορές πιο ακριβές από οποιαδήποτε άλλη συσκευή κυκλοφορεί στην αγορά».
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1198.jpeg
Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αισθητήρα κίνησης με μικρές διαστάσεις που θα συνδέεται με τους φορητούς ή σταθερούς υπολογιστές και προβλέπεται να τραβήξει την προσοχή του κοινού κατά τη διάρκεια του 2013. Πολλοί ήδη, κάνουν λόγο για τη συσκευή που «θα αλλάξει τα πάντα».
Η κυκλοφορία του Leap Motion αναμένεται στις αρχές του νέου έτους με την τιμή του να είναι μόλις στα 70 δολάρια (περίπου 55 ευρώ).
Ο Andy Miller μάλιστα δήλωσε πως «οι προ παραγγελίες για τη συσκευή αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια» και αν αναλογιστεί κανείς την χαμηλή τιμή του, οι πωλήσεις του όταν κυκλοφορήσει αναμένεται να αποτελέσουν ρεκόρ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top