Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Τεχνολογία κρυπτογράφησης για ευαίσθητα δεδομένα

Περίπου οι μισές εταιρείες παγκοσμίως έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν την τεχνολογία κρυπτογράφησης για να προστατεύσουν τα κρίσιμα δεδομένα τους. Ταυτόχρονα, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υλοποίηση των συστημάτων κρυπτογράφησης και απαιτούν ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας που να είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικές αλλά και εύκολες στη χρήση.

Τα βασικά ποσοστά
• 3. 300 υψηλόβαθμα στελέχη πληροφορικής από 22 χώρες συμμετείχαν στην έρευνα που διενεργήθηκε από τη B2B International και την Kaspersky Lab, τον Ιούλιο του 2012
• Το 44% των επιχειρήσεων έχει υλοποιήσει τεχνολογία κρυπτογράφησης για να προστατεύσει κρίσιμα εταιρικά δεδομένα
• Το 36% των ειδικών της πληροφορικής χρησιμοποιεί πλήρη κρυπτογράφηση δίσκου (FDE)
• Το 32% των ειδικών της πληροφορικής χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση δεδομένων στις εξωτερικές συσκευές
Τα αποτελέσματα της έρευνας
Η κρυπτογράφηση αναδείχτηκε η πέμπτη δημοφιλέστερη τεχνική προστασίας-έχοντας καταγράψει άνοδο σε σχέση με τα αποτελέσματα παρόμοιας έρευνας για το 2011, όπου με δυσκολία είχε καταλάβει μια από τις 10 κορυφαίες θέσεις. Στην πραγματικότητα, η κρυπτογράφηση αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας: ακόμα και αφού ένας εγκληματίας έχει, με επιτυχία, εισέλθει στην υποδομή πληροφορικής της εταιρείας, η κρυπτογράφηση είναι το τελευταίο εμπόδιο που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την πρόσβαση στις σημαντικές πληροφορίες.
Εντούτοις, οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν υιοθετήσει ακόμα πλήρως την κρυπτογράφηση. Σύμφωνα με την έρευνα της B2B International, μόνο το ένα τρίτο των ειδικών (36%) χρησιμοποιεί την πλήρη κρυπτογράφηση δίσκου (που είναι γνωστή και ως κρυπτογράφηση της διάταξης των πληροφοριών ), ενώ οι μισοί σχεδόν από αυτούς προστατεύουν ουσιαστικά τις κρίσιμες πληροφορίες. Η κρυπτογράφηση δεδομένων σε εξωτερικές συσκευές, όπως τα USB drives, χρησιμοποιείται από το 32%.
Η κρυπτογράφηση των ιδιαίτερα κρίσιμων δεδομένων κατέχει τη δεύτερη θέση μεταξύ των μέτρων ασφαλείας τα οποία οι εταιρείες επιθυμούν να αναπτύξουν, ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνει η προστασία απέναντι στα κακόβουλα λογισμικά. Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υλοποίηση των συστημάτων κρυπτογράφησης, τα οποία κάνουν αισθητή την απουσία τους από τα πέντε κορυφαία μέτρα προστασίας που χρησιμοποιούνται. Αυτά τα αποτελέσματα αναδεικνύουν ότι οι εταιρείες απαιτούν σύγχρονα συστήματα προστασίας των πληροφοριών, που είναι αποτελεσματικά και παράλληλα εύκολα στην υλοποίηση.
«Η κρυπτογράφηση συμπεριλαμβάνεται στις πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες για τη μείωση του κινδύνου διαρροής κρίσιμων δεδομένων. Ωστόσο, είναι περισσότερο αποδοτική όταν ενσωματώνεται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας για εταιρικές υποδομές πληροφορικής», δήλωσε ο Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer της Kaspersky Lab. «Οι λύσεις που προσφέρουμε στις επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν αυτή την ολοκληρωμένη προστασία σε όλα τα τερματικά του εταιρικού δικτύου», συμπλήρωσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top