Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Παρατείνεται το πρόγραμμα digi-content

Παρατείνεται κατά έξι μήνες ο χρόνος υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα digi-content του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο χρόνος από 12 μήνες επεκτείνεται στους 18 και η επέκταση ισχύει αναδρομικά από τις 22 Σεπτεμβρίου, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης των έργων με την εφαρμογή του 12μηνου. Η απόφαση ελήφθη ύστερα και από αιτήματα των επενδυτών, καθώς διαπιστώθηκε στην πράξη ότι ο χρόνος των 12 μηνών δεν ήταν επαρκής, με αποτέλεσμα έργα που είχαν ολοκληρωθεί να μην μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Η δράση digi-content απευθύνεται στην βιομηχανία εμπορικού και δημιουργικού περιεχομένου και ενισχύει επενδύσεις για:
• δημιουργία εμπλουτισμένου (enriched) ψηφιακού περιεχομένου,
• επεξεργασία, τεκμηρίωση, εμπλουτισμό, διαχείριση, μετατροπή του ψηφιακού περιεχομένου σε πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας,
• προχωρημένες και καινοτομικές τεχνολογίες διάθεσης ευρυζωνικού περιεχομένου (τεχνολογίες αφής, καινοτομικές τεχνολογίες προβολής περιεχομένου σε παντός τύπου επιφάνειες κλπ.),
• ανάπτυξη ευρυζωνικού περιεχομένου και εφαρμογές διάθεσης, προβολής στο Διαδίκτυο με σκοπό την προσέλκυση online κοινού – πελατών.
Ο προϋπολογισμός της δράσης digi-content (δημόσια δαπάνη) είναι 16,6 εκατ. Ευρώ ενώ το συνολικό ύψος των επενδύσεων που έχουν ενταχθεί, μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή υπερβαίνει τα 26 εκατ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top