Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Αθόρυβη τεχνολογία ψύξης από την GE

Η ομάδα ανάπτυξης της General Electric, δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας μία αναλυτική έκθεση για το πως σκοπεύει να απαλλάξει τις επόμενες γενιές φορητών υπολογιστών αλλά και άλλων συσκευών, από τον ενοχλητικό θόρυβο που δημιουργούν τα ανεμιστηράκια ψύξης.

Οι νέοι πίδακες ψυχρού αέρα της εταιρίας, Dual-piezoelectric Cooling Jets (DCJ), χρησιμοποιούν σχεδόν τη μισή ενέργεια που καταναλώνει ένας παραδοσιακός ανεμιστήρας, είναι αθόρυβοι κατά τη λειτουργία τους και το ίδιο αποτελεσματικοί. Αν οι DCJ,καταφέρουν να ενσωματωθούν στους φορητούς υπολογιστές, τότε σίγουρα θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Ακόμα, οι DCJ είναι τόσο λεπτοί όσο μία πιστωτική κάρτα, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε ακόμα λεπτότερα ultrabooks στο μέλλον.
Ο απλός σχεδιασμός των νέων εξαρτημάτων, θα προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία στις συσκευές που θα χρησιμοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι εταιρίες να εξοικονομούν χρήματα από τις επιδιορθώσεις σε βλάβες λόγω υπερθέρμανσης. Να σημειωθεί ότι οι DCJ μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και περίπου 28 λίτρα αέρα ανά λεπτό.
Σε δηλώσεις του για την νέα τεχνολογία,ο αντιπρόεδρος της General Electric, Chris Giovanniello τόνισε πως «με τις νέες φορητές συσκευές να κυκλοφορούν σε θήκες με πάχος μικρότερο από 6mm, είναι φανερή η τάση του καταναλωτικού κοινού να απαιτεί ολοένα και λεπτότερες και φυσικά πιο ισχυρές συσκευές. Η νέα κατοχυρωμένη τεχνολογία, όχι μόνο δημιουργεί πολύτιμο χώρο για τα εξαρτήματα των συσκευών αλλά εξοικονομεί και σημαντικά ποσά ενέργειας, προσθέτοντας περίπου 30 λεπτά επιπλέον χρόνο στη ζωή της μπαταρίας. Το καλύτερο όμως χαρακτηριστικό των DCJ, που αφορά περισσότερο τους χρήστες, είναι η εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία τους».
Η General Electric έχει ήδη μοιράσει δοκιμαστικές εκδόσεις των DCJ στους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών και ,οι αντιπρόσωποι τις εταιρίας, προβλέπουν την κυκλοφορία τους στα τέλη του 2013 ή στις αρχές του 2014.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1123.png
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1219.png
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_139.jpeg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top