Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η Google αγοράζει την BufferBox.Inc

Η εξαγορά της BufferBox.Inc από την Google παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ίσως δώσει την ευκαιρία στην εταιρία να ανταγωνιστεί την Amazon στις υπηρεσίες μεταφορών και παράδοσης προϊόντων.

Το BufferBox είναι ένα κουτί που μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα δημοφιλή σημεία και εξυπηρετήσει την παράδοση των παραγγελιών μέσω Internet, των διάφορων χρηστών. Ο Steve Woods, μηχανικός της Google, δήλωσε πως “δε θα σταματήσουμε τη λειτουργία του BufferBox, δε μπορώ να αποκαλύψω περισσότερες λεπτομέρειες για τα μελλοντικά μας σχέδια, όμως είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που μας δίνουν αυτά τα κουτιά και ανυπομονούμε να τις εξερευνήσουμε μαζί. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά, τον τρόπο που θα εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες της νέας υπηρεσίας όμως είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα”.
H BufferBox Inc έχει ως στόχο να μειώσει το κόστος στις υπηρεσίες παράδοσης και παραδίδει τις παραγγελίες στα κουτιά της για περίπου 4 δολάρια, τη στιγμή που άλλες εταιρίες του χώρου όπως οι USPS, UPS και FedEx κοστίζουν περισσότερα από 5 δολάρια. Μάλιστα η εταιρία σκοπεύει να τοποθετήσει εκατό κουτιά παράδοσης στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο κατά τη διάρκεια του 2013.
Ο λόγος που οδήγησε την Google να εξαγοράσει την BufferBox, όπως υποθέτουν διάφοροι οικονομολόγοι, είναι για να δοκιμάσει μία νέα υπηρεσία παραγγελιών και παράδοσης προϊόντων εντός μίας ημέρας, σε μία πολύ χαμηλή τιμή.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_105.jpeg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top