Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Οι αντιδράσεις για την ITU ξεκίνησαν

Από τις 3 Δεκεμβρίου ξεκίνησε το συνέδριο της ITU στο Ντουμπάι και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει έως τις 14 το μηνός.

Στο συνέδριο, της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, συμμετέχουν περισσότερα από 190 κράτη και το κεντρικό θέμα συζήτησης είναι το μέλλον και οι κανονισμοί του ίντερνετ.
Ήδη μέχρι στιγμής είχαμε την αντίδραση, για τον «κλειστό» χαρακτήρα της συνεδρίασης, από την Google, με την κίνηση Take Action και το γενικό διευθυντή της Access που με δηλώσεις του έκανε σαφές ότι δεν στηρίζει την μυστικότητα των κυβερνήσεων.
Στις παραπάνω αντιδράσεις έρχεται να προστεθεί η επίθεση στο site της ITU, από χάκερς που φαίνεται να υποστηρίζουν τη δράση των Anonymous.
Η ίδια η ένωση σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, παραδέχτηκε πως η ιστοσελίδα του οργανισμού σταμάτησε να λειτουργεί για περισσότερες από τέσσερις ώρες.
Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί από τους εκπροσώπους του τύπου να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις του συνεδρίου, αν και για λόγους ασφαλείας είχε δημιουργηθεί και ένα άλλο site που αποθηκεύονταν οι πληροφορίες.
Η επίθεση, όπως φαίνεται, ήταν μέρος της κίνησης #opwcit («αντιστέκομαι στο WCIT-12») των Anonymous, που αντιστέκεται στις προθέσεις της ITU, να ελέγξει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα στο ίντερνετ.
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε, πως οι υποστηρικτές των Anonymous, από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά άλλα μέρη του κόσμου, ετοιμάζουν μία πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων επίθεση το ερχόμενο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και ιστοσελίδες της ITU.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1113.jpeg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top