Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Νέο λειτουργικό για κινητές συσκευές από τη Jolla

Η φινλανδική εταιρία δημιουργίας εφαρμογών για κινητές συσκευές, Jolla, παρουσίασε για πρώτη φορά την δική της εκδοχή για το πως θα πρέπει να είναι ένα λειτουργικό σύστημα για κινητές συσκευές παρουσιάζοντας στα τέλη Νοεμβρίου το Sailfish.

Η Jolla είναι μία εταιρία που την στελεχώνουν λιγότεροι από εκατό Φινλανδοί προγραμματιστές, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την Nokia και έχουν σαν στόχο να κάνουν το Sailfish ένα ανταγωνιστικό λειτουργικό σύστημα στην εποχή που το iOS και το Android έχουν κατακλύσει την αγορά.
Όπως δήλωσε ο Sami Pienimaki, υπεύθυνος πωλήσεων της Jolla, «Η Κίνα είναι η πιο δυναμική αγορά κινητών τηλεφώνων αυτή τη στιγμή, υπάρχει σε ετήσιο επίπεδο ρυθμός αύξησης της τάξης 80%-100%, με τα τελευταία δεδομένα να δείχνουν πως μέσα στο 2013 ο ρυθμός ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 150% και οι συσκευές που θα πουληθούν τα 500 εκατομμύρια».
Η Jolla δε σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις Google και Apple κατά πρόσωπο, αντιθέτως έχει ήδη αρχίσει να επεκτείνεται στην Κίνα, μεταφέροντας μέρος των κεντρικών γραφείων της στο Hong Kong με στόχο την δημιουργία ενός «οικοσυστήματος», όπως το χαρακτηρίζει, με τις νέες κινητές συσκευές να αποτελούνται από το δικό της λειτουργικό και τις δικές της εφαρμογές. Για να πετύχει τον στόχο της η Jolla συνεργάστηκε με τη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Κίνας, D.Phone, η οποία όχι μόνο θα προωθήσει τα προϊόντα της Jolla στα 2100 καταστήματα της, αλλά είναι και μέρος της Sailfish Alliance, μια ομάδα εταιριών που όλες θα μπορούν να προσθέσουν κομμάτια κώδικα στο νέο λειτουργικό.
Οι πρώτες πληροφορίες για το νέο λειτουργικό κάνουν λόγο για «πραγματικό multitasking» (δυνατότητα για πολλαπλή επεξεργασία εφαρμογών) και για ένα νέο χαρακτηριστικό, με το όνομα «Ambiance», που χρησιμοποιεί τα χρώματα μίας φωτογραφίας που επιλέγει ο χρήστης, για να διαμορφώσει το γραφικό περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, όμως η ηλεκτρονική κοινότητα ήδη έχει καλωσορίσει το νέο Sailfish.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_106.jpeg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top