Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Το λογότυπο της Pixar «ζωντάνεψε»

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Victoria στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας, κατάφεραν να κατασκευάσουν μία «ζωντανή» έκδοση της λάμπας που χρησιμοποιεί η Pixar στο λογότυπό της (Luxo Jr.).

Η νέα λάμπα χρησιμοποιεί τον μικροεπεξεργαστή Arduino, που της επιτρέπει να λαμβάνει και να αποκωδικοποιεί πληροφορίες από το περιβάλλον.
Το πρότζεκτ έχει το όνομα «Pinokio», είναι εξοπλισμένο με έξι αισθητήρες και μία κάμερα και έχει τη δυνατότητα να ακούει ήχους, να παίζει «κρυφτό» και να προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του κοινού.
Οι Adam Ben-Dror, Joss Doggett και Shanshan Zhou, κύριοι σχεδιαστές του «Pinokio», στην παρουσίαση της λάμπας-ρομπότ, τόνισαν πως «το νέο πρότζεκτ είναι μία εξερεύνηση στις δυνατότητες έκφρασης και συμπεριφοράς των ρομποτικών συστημάτων».
Μάλιστα η νέα λάμπα έχει τη δυνατότητα να ανοίγει μόνη της το διακόπτη της, όταν «αποφασίσει» πως δεν θέλει να παραμείνει σβηστή.
Οι εμπνευστές του Pinokio κατάφεραν να εισάγουν στο νέο gadget τα χαριτωμένα χαρακτηριστικά του Luxor Jr της Pixar, με τη μόνη διαφορά να εντοπίζεται στο χρώμα του που αντί για λευκό είναι μαύρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top