Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι «πειρατές» προτιμούν το Project X

Σε λίγες ημέρες αποχαιρετούμε το 2012 και το TorrentFreak μας παρουσιάζει τη λίστα με τις ταινίες που «έσπασαν τα ταμεία» της πειρατείας. Την πρώτη θέση κατέλαβε το «Project X» ενώ αξιοσημείωτη είναι η παρουσία των The Dark Knight Rises και The Avengers.

Το Project X προηγείται στη λίστα με 8.720.000 παράνομα downloads με το Mission: Impossible – Ghost Protocol και το The Dark Knight Rises να ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το πλήθος των παράνομων download ταινιών δεν έχει μεγάλη διαφορά από ότι πέρυσι, πράγμα που σημαίνει πως η απαίτηση από το κοινό για φθηνότερες προβολές ή έστω καλύτερες ποιοτικά ταινίες συνεχίστηκε και φέτος. Παράδοξο, αποτελεί το γεγονός πως η ταινία με τα περισσότερα downloads είχε τα μικρότερα συνολικά κέρδη (100.931.865 δολάρια) και από τους εννέα ανταγωνιστές της.
Τέλος, η λίστα του 2012 έχει κάποιες μεγάλες απουσίες, με ταινίες όπως τις The Hunger Game και το Skyfall που όπως φαίνεται δεν ήταν στις προτιμήσεις του κοινού.
Αυτό που έχει προκαλέσει αίσθηση πάντως, στο θέμα της πειρατείας, είναι η πρόσφατη ανακοίνωση του TorrentFreak, πως μεγάλα στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών, όπως οι Paramount, Warner Bros, Sony Picture,Walt Disney και 20th Century Fox έχουν συμβάλλει στην πειρατεία «κατεβάζοντας» παράνομα και οι ίδιοι ταινίες από το Internet.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1197.jpeg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top