Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Νέες οθόνες χαμηλής κατανάλωσης από τη Sharp


Συνεργασία με την Qualcomm για τις οθόνες IGZO

Νέες οθόνες χαμηλής κατανάλωσης από τη SharpΗ Sharp, τον τελευταίο διάστημα, αναζητούσε κάποια συνεργασία ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει το σχέδιό της για τις νέες, χαμηλότερης κατανάλωσης οθόνες με τα νέας τεχνολογίας, LCD πλαίσια IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide). Όπως ανακοίνωσε το οικονομικό site, Nikkei, η συνεργασία της Sharp με την Qualcomm είναι πλέον γεγονός.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αρχική συμμετοχή της Qualcomm με το ποσό των 61 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία όταν η ανάπτυξη των νέων οθονών παρουσιάσει σημαντική πρόοδο θα έχει δεσμευτεί να επενδύσει 61 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον.

Η Sharpe ελπίζει πως η νέα συνεργασία με την Qualcomm θα της δώσει την δυνατότητα να ξεκινήσει την παραγωγή των τριών οθονών (32 ιντσών , 10 ιντσών και 7 ιντσών) με πλαίσια IGZO,που είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο του 2012.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης όμως αν όλα πάνε καλά η Qualcomm θα αποκτήσει περίπου το 5% των μετοχών της Sharp, με την τελευταία να κερδίζει το ποσό των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, που καλύπτει τα χρήματα που απώλεσε μετά την διακοπή της συνεργασίας της με την SONY νωρίτερα στο τρέχον έτος.

Η Sharp, πρωτοπόρος της τεχνολογίας LCD, ελπίζει με αυτή την κίνηση να ανακάμψει μετά τις μεγάλες απώλειες που σημειώθηκαν στην χρηματιστηριακή της αξία και στο μερίδιό της στην αγορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top