Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Νέας γενιάς OLED από την LG

Η LG κυκλοφόρησε μία νέας γενιάς τηλεόραση 55 ιντσών, τεχνολογίας OLED και είναι η πρώτη εταιρία που εισέρχεται στην ανταγωνιστική αυτή αγορά. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στην Νότια Κορέα και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης.

Η τεχνολογία OLED υπερτερεί σε σχέση με την προηγούμενη τεχνολογία LCD τόσο σε δυνατότητες όσο και σε κατανάλωση. Κατά τη διάρκεια του 2012 πολλές εταιρίες είχαν ανακοινώσει την κυκλοφορία αντίστοιχων συστημάτων, μάλιστα η LG και η Samsung ήταν οι πρώτες δύο εταιρίες που ανακοίνωσαν την εξέλιξη τηλεοράσεων OLED τέτοιου μεγέθους.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_1110.jpeg
Το γεγονός ότι η LG κατάφερε να κυκλοφορήσει πρώτη την δική της πρόταση είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του μεριδίου της εταιρίας κατά 5,4%, ποσοστό που υπολογίζεται να ανέβει και άλλο, όσο οι ανταγωνιστές της καθυστερούν να δώσουν κάποια εναλλακτική πρόταση στους καταναλωτές.
Η OLED τηλεόραση υψηλής ανάλυσης κοστίζει 11 εκατομμύρια won (7.800 ευρώ), μία τιμή που ακούγεται μεν απαγορευτική, όμως οι αναλυτές της αγοράς δεν πιστεύουν πως οι εταιρίες θα μπορέσουν να διαθέσουν τέτοιου είδους τηλεοράσεις σε χαμηλότερες τιμές πριν από το 2015. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με τις γενικότερες πωλήσεις των OLED οθονών, που υπολογίζεται να αυξηθούν κατά 1,4 εκατομμύρια συσκευές, κατά τη διάρκεια του 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top