Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Νέοι περιορισμοί της Κίνας στο Διαδίκτυο

Η Κίνα σφίγγει κι άλλο τον κλοιό του ελέγχου στο Διαδίκτυο, νομιμοποιώντας τη διαγραφή post ή σελίδων που περιέχουν «παράνομες» πληροφορίες. Παράλληλα, επιβάλει στους παρόχους υπηρεσιών να δίνουν στις αρχές τις απαιτούμενες πληροφορίες, ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν ποινές.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, όπου αναφέρεται, επίσης, ότι οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να καταγράφονται με τα πραγματικά τους ονόματα στους παρόχους Internet.
«Οι πάροχοι υπηρεσιών απαιτούνται να σταματούν άμεσα τη μετάδοση παράνομων πληροφοριών από την στιγμή που εντοπίζονται και να λαμβάνουν τα σχετικά μέτρα, που περιλαμβάνουν και την απομάκρυνση αυτών των πληροφοριών από τα αρχεία αποθήκευσης, προτού γίνει αναφορά στις εποπτικές αρχές» αναφέρει η ανακοίνωση.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι η λογοκρισία στο διαδίκτυο είναι πρακτική της Κίνας εδώ και καιρό. Η διαφορά είναι πως πλέον αποτελεί και επίσημη νομοθεσία του κράτους και οι κανόνες που επιβλήθηκαν αυτή τη φορά δίνουν ένα σαφές στίγμα της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει η νέα ηγεσία της χώρας υπό τον Ξι Ζιπίγκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top