Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκίνησε το παγκόσμιο συνέδριο της ITU

Η Ένωση Διεθνών Τηλεπικοινωνιών (ITU) συνεδριάζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πιο συγκεκριμένα στο Dubai για θέματα που αφορούν το μέλλον του Internet.

Περισσότερα από 190 κράτη θα συζητήσουν θέματα που αφορούν την ανανέωση των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία του Διαδικτύου, με τα αποτελέσματα των συζητήσεων να έχει ήδη ανακοινωθεί πως δε θα δημοσιευθούν. Πολλοί φορείς έχουν αρχίσει να εκφράζουν τις φοβίες τους για πρόθεση της ITU να επιβάλλει νόμους λογοκρισίας.
Μία τέτοια ανησυχία είχε εκφράσει πρόσφατα και η Google με την κίνηση «Take Action», και προέτρεπε τον κόσμο που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο να εναντιωθεί στις κυβερνήσεις που θέλουν ένα πλήρως ελεγχόμενο Internet με μειωμένες ελευθερίες.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γενικός διευθυντής της Access που δήλωσε πως «Η ITU και τα Κράτη-μέλη της προσπάθησαν να απαντήσουν στην κριτική που τους ασκήθηκε και αφορούσε το παγκόσμιο συνέδριο, όμως απέτυχαν να κατανοήσουν το βασικό πρόβλημα που εντοπίζεται στην κλειστή και, πλήρως ελεγχόμενη από Κυβερνήσεις, συνεδρίαση για τα θέματα του Internet. Το Internet αφορά όλους και σε αυτήν τη συνάντηση θα έπρεπε να παραβρεθούν οι Κυβερνήσεις, οι ιδιωτικές εταιρίες του χώρου αλλά και η ίδια η κοινωνία».
Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα της ITU, Hamadoun Toure, «τα Κράτη-μέλη της ITU έχουν ήδη το δικαίωμα να παρεμποδίσουν οποιαδήποτε τηλεπικοινωνία που φαίνεται επικίνδυνη για την ασφάλεια του εκάστοτε Κράτους ή εναντιώνεται στους νόμους και την διατήρηση της τάξης, σύμφωνα με το άρθρο 34 του Συντάγματος της Ένωσης».
Η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα, 3 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 14 του μηνός, οπότε όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για τα θέματα που συζητούνται ή θα συζητηθούν, με την κοινότητα του Internet να αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των συζητήσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top