Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Αυτοκτόνησε ο hacker και ακτιβιστής Aaron Swartz

Αυτοκτόνησε ο hacker και ακτιβιστής Aaron SwartzΑπαγχονισμένος βρέθηκε ο 26χρονος “ψηφιακός” ακτιβιστής Aaron Swartz στο διαμερισμά του. Ο Aaron Swartz είχε αφιερώσει την σύντομη ζωή του υπέρ των ελευθεριών του internet και της πληροφορίας, ενώ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στον πόλεμο κατά του περιβόητου νόμου SOPA.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο “aaronsw”, όπως ήταν το ψευδώνυμο του, είχε πολύ πλούσιο βιογραφικό αφού μεταξύ άλλών, στην ηλικία μόλις των 14 ήταν συνδημιουργός του RSS! Αργότερα υπήρξε συνιδιοκτήτης του reddit.com ενός απο τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα ειδήσεων στο πλανήτη ενώ ήταν και ο δημιουργός demandprogress.org.
Το 2011 κατηγορήθηκε πως εισέβαλε παράνομα στο δίκτυο του ΜΙΤ και αφου έκλεψε 4 εκατομμύρια αρχεία του JSTOR, τα διέθεσε ελεύθερα στο διαδίκτυο. Έτσι λοιπόν βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της “απάτης με χρήση υπολογιστή” και αντιμετώπιζε ποινή κάθειρξης εώς και 50 έτη για ένα “έγκλημα” χωρίς θύματα…
Η κατηγορίες αυτές, σε συνδιασμό με την χρόνια κατάθλιψη που έπασχε, εικάζεται πως τον οδήγησαν στο απονενοημενο διάβημα ενώ λόγο των μέγαλων εχθρών που είχε αποκτήσει με την δράση του, έχουν κυκλοφορήσει θεωρίες συνομωσίας που αμφισβητούν την αυτοκτονία του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top