Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Oι Anonymous ζητούν να αναγνωριστούν οι επιθέσεις DDoS σαν επίσημη μορφή διαμαρτυρίας

Oι Anonymous ζητούν να αναγνωριστούν οι επιθέσεις DDoS σαν επίσημη μορφή διαμαρτυρίας
Η διασημότερη ομάδα hackers, οι Anonymous ζήτησαν απο τον “λευκό οίκο” στην Αμερική μέσω ενός κυβερνητικού φορουμ, να αναγνωριστούν επισήμως οι επιθέσεις DDoS σαν μια επίσημη μορφή διαμαρτυρίας, παρόμοια με τις διαδηλώσεις και ταυτόχρονα να σβυστεί απο τα αστυνομικά μητρώα των καταδικασμένων για DDoS το παράπτωμα αυτό.Έχει αξία να αναλύσουμε λίγο με πρακτικό τρόπο τι είναι η DDoS γιατί με την πρώτη ματιά κανείς ίσως βγάζει ενα γρήγορο συμπέρασμα πως οι anonymous απλα κάνανε μία ακραία (χ)ακτιβιστική προταση.
Η DDoS (Distributed Denial of Service) είναι μία απο τις τεχνικές των hackers μέσω της οποίας θέτουν ένα διακομιστή(πχ εναν web server) εκτός λειτουργίας, αλλά σε αντίθεση με την απλή DoS(Denial of Service), αυτο γίνεται διασκορπισμένα κάνοντας απο πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές πολλαπλές συνδέσεις προς τον διακομιστή-στοχο.
Ένα απλό και γνωστό παράδειγμα DDoS στην χώρα μας είναι όταν “πέφτει” τις ώρες αιχμής το taxisnet της εφορίας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εξυπηρετητής δέχεται περισσότερα αιτήματα από όσα μπορεί να διαχειριστεί.
Έστω τώρα για παράδειγμα πως σκόπιμα, μια ομάδα διαδηλωτών, δώσει διαδικτυακό ραντεβού για να “ρίξει” το taxisnet, τι διαφορά έχει απο το να είναι μαζικά έξω απο μία εφορία και να εμποδίζει την λειτουργία της?
Οι  άποψη των anonymous είναι πως είναι το ίδιο πράγμα με την μόνη διαφορά πως η διαδήλωση μέσω DDoS είναι virtual!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top